Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • Röda svenskfavoriter i Premier League

  Posted on September 6th, 2017 admin No comments

  Att många av oss fotbollstokiga svenskar är nästan slaviska följare av den engelska högstaligan Premier League är väl knappast någonting som gått obemärkt förbi någon av er? Det finns dock några röda klubbar som har ett ännu större svenskstöd än många andra, lag som vi denna gång tänkte kika lite närmare på!

  Liverpool FC

  Vi kan lova dig att ett stort antal svenskar sitter bänkade på någon sportbar eller hemmavid med liverpoolprylarna i högsta hugg när det vankas en ny omgång i den engelska högstaligan. Laget är extremt populärt bland svenska fotbollsälskare av en rad olika anledningar, men självklart främst för att det är ett lag som är känt för att ha spelat riktigt bra fotboll genom historien. Även om det nu var ett relativt bra tag sedan så hade bland annat den gamla fotbollsräven Glen Hysén tre fantastiska säsonger i klubben, något som helt klart banade väg för ett stort antal svenska fans, något som håller i sig än idag. På den tiden var klubben dominant i ligan och som vanligt så är sådan framgång någonting som brukar leda till ett stort följarskap, något som även är sant för nästa Premier League-lag under luppen.

  Manchester United

  Manchester United är en annan röd klubb som haft en stark uppbackning av svenska fans under de senaste årtiondet och faktiskt ännu längre tillbaka än så. En stor anledningen till detta var förmodligen klubbens oerhörda dominans under “Alex Ferguson-eran” med början från 1986 och 26 säsonger framåt. Denna period bidrog också starkt till att Manchester United kan tillräkna sig titeln som den engelska fotbollens mest framgångsrika klubb genom tiderna. Vid dags dato finns det också en annan sak som gjort att Manchester kunnat tillräkna sig ett stort antal nya fans under kort tid, nämligen Zlatan! Den svenske superstjärna verkar nämligen bli kvar i klubben ännu ett tag trots den skada som många befarade skulle bli spiken i kistan för karriären. Nyligen lanserades även mobilspelet Zlatan Legends som också det är någonting som givit både svensken och den engelska fotbollsklubben ett och annat fan!

  Arsenal

  Arsenal är det tredje röda Premier League-laget på vår lista och även det ett fotbollslag med extremt många svenska fans. Klubben är känd för att spela en aggressiv, explosiv och kraftfull fotboll där man ofta ligger tätt på sitt motstånd för att undvika att de får en chans att hitta sitt spel, medans man även dundrar framåt när tillfälle ges med ett blixtsnabbt anfall. Detta var något som gjorde att svenska trotjänaren Fredrik Ljungberg passande som handen i handsken i mixen under sina år i klubben, där han minst sagt hade en nyckelroll för att detta spel skulle flyta på som tänkt. Ser man till svenska fans och när de började intressera sig för klubben så blir ofta “Freddie-effekten” väldigt tydlig och det kanske inte är så konstigt då Fredrik var en sådan spelare som alltid jobbade hårt på planen för sitt lag, och därigenom svår att inte tycka om som fotbollskunnig individ.