Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • Premier League

  Posted on January 14th, 2015 admin No comments

  Premier League, den högsta divisionen i engelsk fotboll, är hetare än någonsin och blir bättre och bättre för varje år. Från att under 90-talet ha varit en charmig men aningen oproffsig liga med huliganproblem har engelska ligan lyft sig rejält.

  man dribblar

  Tack vare det skulle nog de allra flesta svara Premier League på frågan “Vilken liga är fotbollsvärldens bästa? “.

  De två senaste upplagorna av Champions League har vunnits av lag från andra länder, förvisso, men Premier League har mycket som andra ligor inte har. Fler stjärnor, fler lag som är kandidater till titeln, en större bredd på ligan… Spanska La Liga är fortfarande en liga där man på förhand vet nästan säkert vilka lag som kommer vara etta och tvåa (Real Madrid och Barcelona); Juventus har vunnit italienska Serie A fyra år i rad, förra året med otroliga 102 poäng och i tyska Bundesliga är Bayern München fortfarande relativt obestridda mästare.

  Denna Premier League-säsong har varit riktigt spännande så här långt – även om Chelsea och jagande Manchester City har ett stort försprång gentemot övriga lag i toppen har dessa storlag inte varit ohotade – det lilla laget Southampton har varit uppe i toppen och slagits på allvar och ligger fortfarande trea. Manchester United, som ligger fyra, är tillbaka i toppstriden efter några tunga år och ett par andra klassiska lag jagar Uniteds fjärdeplats, som ger en plats till kval för Champions League: Arsenal, Tottenham, West Ham och Liverpool ligger bara fyra poäng ifrån varandra.

  De flesta fotbollsälskare drömmer nog om en resa till England, för att se en match live. Allra helst vill man såklart se Premier League med sina stjärnspäckade lag och fullproppade arenor.

  Det är enklare än man tror att boka en fotbollsresa utomlands eftersom det idag finns en mängd resebolag som satsar stort på just fotbollsresor till Premier League och andra ligor. Svenska Go Sport Travel, till exempel, är en av Premier Leagues få officiella researrangörer som anordnar resor till Premier League i paket, där allt från resa till boende och biljett är ordnat på förhand av resebolaget.

  Om du känner ett sug efter att åka och kolla på en match – gör det, och uppfyll din dröm! TV-skärmens upplösning kan inte mäta sig med känslan av att vara på plats i England och följa fotbollsstjärnorna in action.