Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • Premier League inför julen

  Posted on December 17th, 2014 admin No comments

  Julen är nära och således så borde även de beryktade julfesterna hos lagen i engelska Premier League vara i slutfasen av planeringsstadiet. Men hur är läget i lagen inför det korta juluppehållet.

  Skämt åsido om julfesterna, men även om det numera blir allt ovanligare med de skandaler som tidigare kom som ett brev på posten varje gång det vankades julfest hos de engelska klubbarna så är det ganska underhållande att sia om eventuella händelser. Men nog om julfester nu, vi tänkte ta en titt på läget i tabellen och se vad vi kan utläsa när precis halva serien är spelad.

  Chelsea och City i topp

  Som vi ser så behöver man inte vara expert på fotboll för att räkna ut att det är framförallt två lag som står som huvudfavoriter till Premier League-titeln efter 16 spelade matcher. Det är Chelsea och Manchester City som hittills har varit suveräner, och även om Manchester United skuggar så är det dessa två som har varit allra starkast. Chelsea har som ni ser bara förlorat en enda match, City är inte mycket sämre med sina blott två förluster på de inledande 16 matcherna.

  Kanske är det så att Abramovic och Mourinho har fått ihop ett lag denna säsong som kan leda till stora framgångar. För ännu ser det inte omöjligt ut att Chelsea skulle kunna vinna både ligan och Champions League. Även om Real Madrid har sett helt omutliga ut i gruppspelet och pangat in 16 mål på sex matcher och bara släppt in två, så har Chelsea haft det försvar som sett allra mest stabilt ut.

  West Ham och Southampton överraskar

  Ja det är nästan så att vi valde ordet “chockar” istället för överraskar, för att dessa utpräglade mitten-nedre-delen-av-tabellen-lagen skulle ligga fyra och femma i tabellen med häften av matcherna spelade är väl lika troligt som det var att ManU skulle kollapsa så fatalt som man gjorde under förra säsongen. Inget ont alls om dessa två krigarlag, de förtjänar sina platser, men ni som kan er fotboll känner kanske hur ovanligt det skulle vara att se West Ham spela Champions League. Men vi gillar skrällar och hoppas att lagen fortsätter på samma sätt under resten av säsongen.