Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • Europeisk toppfotboll

  Posted on January 16th, 2015 admin No comments

  Att fotboll är det roligaste som finns är det nog många som kan skriva under på. Även om svensk fotboll och Allsvenskan många gånger kan vara spännande och kittlande är det ju dock först när man kommer ner på kontinenten som man kan få uppleva fotboll i absoluta världsklass.

  Chelsea logotyp

  Vill man uppleva riktigt bra fotboll behöver man inte åka längre än till Tyskland och Bundesliga, som definitivt tillhör en av de absolut hetaste ligorna i Europa i dagsläget. Faktum är att Bundesliga numera rankas högre än italienska Serie A. Den största klubben i Tyskland är utan tvekan Bayern München som vunnit Bundesliga de två senaste åren och som dessutom varit i tre av de fem senaste Champions League-finalerna.

  Den engelska fotbollen anses av många som den allra bästa och har sedan länge varit en favorit för alla oss svenskar. Många förknippar nog engelsk fotboll med lördagseftermiddagar och Tipsextra. För närvarande heter de två bästa lagen i Premier League Manchester City och Chelsea. Gamla storklubben Manchester United har senaste åren haft det tungt, något vi tidigare skrivit om här på sajten.

  Den kanske allra bästa ligan i Europa just nu är troligtvis spanska La Liga med storspelare som Real Madrids Cristiano Ronaldo och FC Barcelonas Lionel Messi. Just Real Madrid och Barcelona har traditionellt sett varit de två stora lagen i Spanien, men på senare år har de på allvar börjat utmanats av Atletico Madrid som vann La Liga 2014 och som samma år också gick till Champions League-final där man dock fick stryk mot just Real Madrid.

  Utöver de tre stora ligorna finns givetvis även en rad andra bra ligor runt om i Europa, som tidigare nämnda Serie A, som även om den tappat lite de senaste åren fortfarande tillhör de bästa ligorna i Europa med klassiska storlag som Milan, Inter och Juventus.

  För många svenskar har nog den franska ligan de senaste åren blivit allt mer intressant, mycket tack vare att vår enda riktigt stora stjärna spelar i Paris Saint Germain, nämligen Zlatan Ibrahimovic. De senaste två åren har PSG tagit hem Ligue 1 tämligen enkelt. I år ser det dock ut att bli betydligt tuffare då man utmanas av både Marseille och Lyon.