Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • Ett antågande VM

  Posted on June 3rd, 2014 admin No comments

  Världsmästerskapen i fotboll är i antågande. Bara veckor återstår till dess att världens största enskilda idrottsevenemang åter skall inledas. Fyra år har gått sedan Spanien vann sitt andra guld på raken – hur går det denna gång?

  Tippade favoriter

  Om man ska tro experter på några av de stora spelbolagen som uttalat sig till Sportbladet så är det inte något snack om saken vilka som kommer att vinna årets VM-turnering. Samtliga experter tippar att det är hemmanationen Brasilien som kommer att dra det längsta stråt. Det många nämner som nycklar till Brasiliens förutspådda framgång är förstås att man har hemmaplan och en närmast fanatisk hemmapublik som skriker, sjunger och dansar matcherna igenom. Det skapar en fantastisk stämning.

  Det andra man nämner är Brasiliens historia av att vinna världsmästerskap. Man har som enda nation vunnit VM fem gånger och har dessutom ytterligare fyra medaljer genom åren. En tredje och sista nyckel är vad man brukar kalla för en nyckelspelare. Neymar är den man tänker ska lyfta hela Brasilien, som förstås i vanlig ordning har en stark och stjärnspäckad trupp även i övrigt. Neymar var rent magisk under för-VM förra sommaren, och kan han återupprepa detta så kommer Brasilien att ha stor chans att leva upp till förväntningarna.

  Viktiga spelare

  Viktiga spelare finns det gott om i detta VM, likväl som spektakulära. På sin blogg så har Tippat.se listat vilka spelare som är de viktigaste i respektive grupp. Länken ovan går till grupp A där Brasilien som hemmanation är med. Mycket riktigt så är det just Neymar som står som Brasiliens viktigaste spelare där, även om skribenten nämner att det kanske inte längre är han som är den viktigaste, men däremot så är han den som flest kommer att hålla ögonen på.

  I övrigt nämns exempelvis Kameruns Samuel Eto’o, Kroatiens Luca Modric och Mexikos Javier Hernandéz.

  Här i videon ser vi Neymar i uppladdningen inför VM med sitt Brasilien. En ganska så spektakulär straffspark om än på träning!