Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • Engelska favoriter

  Posted on June 3rd, 2014 admin No comments

  Zinken och Hammarby i all ära, det är förstås favoriter för oss på Zinkens FC. Men det finns ju även lag ute i Europa som spelar härlig fotboll. En av våra favoriter i England är Manchester United.

  Tungt arv efter Sir Alex

  Ja det är inte direkt någon underdrift att säga att det varit en tung säsong för det annars så oerhört framgångsrika Manchester United, som under ledning av Alex Ferguson vunnit allt som går att vinna som fotbollsklubb. Men när Dave Moyes tog över Sir Alex imperium inför denna säsong så var det något som inte längre stämde i klubben med överlägset flest Premier League-titlar (20 stycken).

  Old Trafford

  Sir Alex ledde United mellan 1986 och 2013 och kommer förmodligen aldrig att överträffas av någon framtida manager i klubben. Ett stående skämt på tal om hur länge han var Uniteds tränare är för övrigt att han nästan varit med längre än den röda färgen på matchtröjorna. Detta stämmer förvisso inte riktigt då nuvarande matchdräkt använts sedan 1971, men närmare 30 år som tränare för ett och samma lag är imponerande, inte minst med tanke på hur tränare byts ut till höger och vänster i dagens fotbollsklimat.

  Sämsta resultatet på år och dar

  Det skulle alltså visa sig bli tyngre än väntat att iklä sig rollen som efterträdare till Fergie och med den sjundeplats man placerat sig på när säsongen summerats är långt ifrån det fansen är vana. Faktum är att United placerade sig så illa i tabellen att man till och med missade chansen att spela Champions League för första gången sedan säsongen 94/95.

  Detta har förstås fått klubbledningen att stuva om i ledarstaben, Moyes fick gå efter bara 10 månader som Unitedtränare och klart är nu att Louis Van Gaal tar över rollen tillsammans med mångårige spelaren Ryan Giggs. Tanken med valet av Van Gaal som tränare är förmodligen att han egentligen är allt som inte Moyes var. Van Gaal är en tränare som vunnit titlar både i den holländska ligan och med Barcelona. Man satsar på rutin och på att snabbt återfå sin status som en av Europas främsta fotbollsklubbar.