Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • De största fotbollsmärkena

  Posted on February 17th, 2015 admin No comments

  För dig som spelar fotboll är kvaliteten på skorna viktig. Det finns många bra märken ute på marknaden. Adidas och Nike är de största tillverkarna av fotbollsskor.

  5763547-fotbollskor

  Adidas har en lång erfarenhet av tillverkning av fotbollsskor. Redan för mer än 90 år sedan, 1924, tillverkade de tyska bröderna Ali och Rudolf Dassler 50 par skor om dagen i sin tyska fabrik Dassler Schuhfabrik Herzogenaurach. Året därpå började man tillverka fotbollsskor och 1927 tillverkade man 100 skor om dagen. 1936 firade bröderna Dassler en stor framgång då flera idrottare använde skor från deras tillverkning i OS-tävlingarna.

  Efter ett tag kom bröderna i konflikt med varandra och skapade varsitt företag – Adidas och Puma. I denna artikel från Sveriges Radio kan vi läsa mer om hur det gick till. Brodern Adolf, eller “Adi”, skapade märket Adidas. Han var den skickligaste produktutvecklaren vilket gynnade märket. Adidas är nu ett av världens största märken när det gäller fotbollsskor.

  Ännu större är Nike, som grundades 1972 av Phil Knight. Den grekiska segergudinnan Nike har gett företaget namnet. Företaget har växt snabbt och är den största producenten av fotbollsskor i världen idag. Både Nike och Adidas har många olika modeller du kan välja mellan. Nike Mercurial är mycket populär och används av stjärnor som Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.

  På Länna Sport finns några av de mest populära skorna och ett stort utbud av andra sportartiklar från dessa märken. Där kan du hitta många modeller att välja mellan från de mest kända företagen. Fotbollsspelaren Rosario Messi är känd för att alltid ha spelat i Nike och Adidas skor och har nu en egen kollektion som Adidas säljer.

  Både Adidas och Nike tillverkar fotbollsskor för alla underlag. När du köper fotbollsskor måste du också tänka på vilket underlag du ska spela på. Om du spelar på gräs väljer du Firm Ground eller Soft Ground-dobbar. Om du spelar på konstgräs kan du välja Artificial Ground-dobbar och för grusunderlag väljer du Turf Ground.