Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • Bajen från söder

  Posted on May 26th, 2014 admin No comments

  Zinkens FC kommer från söder, inget snack om den saker. Klubben är ju dock inget elitlag och konstigt vore det ju därför om vi inte tog upp söders stolthet, Hammarby IF – Bajen även kallat. 

  Hammarby har sedan degraderingen till Superettan 2009 så har klubben haft stora problem med att komma tillbaka i gammalt gott slag. Trots löften och ambitioner om att man minsann ska tillbaka till Allsvenskan så har man aldrig riktigt varit nära.

  Förändring i görningen

  Detta påstående skulle förmodligen inte ens den mest inbitna “bajaren” protestera emot. Men nu kan det vara något som är på gång att hända. Efter nio spelade matcher så är Hammarby i delad serieledning tillsammans med GIF Sundsvall. Båda lagen har i skrivande stund 19 poäng vardera och det tycks åtminstone hittills som att Bajen i år har funnit den stabilitet i spelet som man under närmare fem år saknat och sökt efter. En av de stora skillnaderna denna säsong är att man äntligen hittar målet.

  På de 30 matcherna under förra säsongen så mäktade laget med 34 mål – nästan hälften så många som seriesegrande Falkenbergs FF som också gjorde flest mål. Denna säsong har Bajen på de nio inledande matcherna redan hunnit med att göra 20 mål, vilken är ett snitt på nästan dubbelt så många mål per match.

  Mäktigt stöd

  Något som däremot inte skiljer sig nämnvärt från tidigare säsonger är stödet man har i ryggen inför varje match, såväl hemma som borta. Att intresset för Hammarby är stort och att suget efter ett lag i Allsvenskan är ännu större visar inte minst publiksiffrorna hemma på “Nya Söderstadion”. När man för någon vecka sedan sammanställde publiksiffrorna i både Allsvenskan och Superettan så visade det sig att Hammarby hade det klart bästa snittet av alla lag – i hela Sverige. Inte ens AIK, Djurgården och IFK Göteborg som spelar i Allsvenskan hade bättre publiksnitt än Bajen. Det är ett som är säkert; Söderbröder glöder!