Det glöder på söder
RSS icon Home icon
 • Allsvenskan har äntligen börjat

  Posted on April 3rd, 2017 admin No comments

  Efter en lång försäsong har 2017 års Allsvenska äntligen dragit igång. För Hammarby blev det en snöplig uddamålsförlust mot IFK Norrköping och laget får ta nya tag i nästa helg hemmapremiär mot Kalmar FF.

  Trots att Hammarby inte riktigt räckte till mot Norrköping känns det otroligt bra säsongen är igång och redan ikväll bjuds vi fotbollsfans på tre nya matcher. Vi ska titta närmare på dessa matcher och ge några speltips inför dessa:

  • Kalmar FF – IF Elfsborg
   På Guldfågeln Arena drabbar Kalmar och Elfsborg samman på måndagskvällen. Kalmar har en spännande trupp i år och med brödratrion Elm i spetsen kan Kalmarfansen se fram emot en riktigt spännande säsong. När man nu inleder hemma mot Elfsborg, ett annat lag med en spännande trupp, är det svårt att sia om hur matchen kommer sluta.
  • Djurgårdens IF – IK Sirius
   Djurgården har varit väldigt aktiva på spelarmarknaden i vår och kan numera stoltsera med en triss i högprofilerade återvändare. Andreas Isaksson, Jonas Olsson och Kim Källström formar en otroligt stark centrallinje för Djurgården och kommer bli svårpasserade för motståndarlagen i sommar. För nykomlingen Sirius kan kvällens match därför bli svår och vi tror att Djurgården tar hem segern.
  • Örebro SK – Jönköpings Södra
   Smålänningarna i Jönköpings Södra gjorde en väldigt bra säsong förra året, trots att de var nykomlingar. När de nu inleder det som brukar kallas “det svåra andra året” blir det intressant att se hur det kommer att gå. Örebro har många säsonger i högsta serien bakom sig och har länge varit ett stabilt mittenlag i Allsvenskan. Deras rutin borde ge de en fördel i kvällens match och de är därför knappa favoriter.